sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Herkullinen mustikkapiirakkaresepti.



Nyt se on virallisesti sovittu ja lyöty lukkoon eli meidän keittiöremontti alkaa heti pääsiäisen jälkeen 19.4.2017. Niinpä meillä on tällä hetkellä pakkasen tyhjennys-projekti käynnissä ja olen nyt useampana sunnuntaina leiponut meille todella herkullisen mustikkapiirakan. Mustikkapiirakka on helppo ja nopea tehdä alusta saakka itse, joten siitä on tullut minun suosikkileivonnainen. Tässä teillekin resepti, jos innostutte leipomaan ja täyttämään kodin herkullisella mustikkapiirakan tuoksulla.

Pohja

-150 g margariinia
-1,5 dl sokeria
-1 kananmuna
-3 dl vehnäjauhoja
-1 tl vanilliinisokeria
-1 tl leivinjauhetta
-400 g mustikoita

Murutaikina

-100 g margariinia
-1 dl sokeria
-2 dl vehnäjauhoja

Sekoita sokeri ja pehmeä margariini keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan, kaada mustikat vuoan pohjalle levitetyn taikinan päälle.

Valmista murutaikina nyppimällä kaikki aineet murumaiseksi sormenpäillä. Ripottele murutaikina mustikoiden päälle. 
Paista piirakka 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti